XXI. roVERseny
2022. SZEPTEMBER 3-4. 1

Kedves korábbi roVERsenyzők és érdeklődők!

A roVERseny idén 21. alkalommal került megrendezésre, szeptember első hétvégéjén. Ezúttal egy mindenféle furcsa szerzettel teli múzeumban kellett helyt állniuk a versenyzőknek, éjszakai beosztást kapott teremőrökként. Első és legfontosabb feladatként végig kellett járni a múzeum összes termét és emeletét, hogy nehogy elszabaduljanak a múzeum ‐ csodával határos módon ‐ életre kelt lakói.

Sok év után először egyik csapatnak sem sikerült megszereznie a roVERseny vándorkupát. A Gondor kürtje csapat a pontjai alapján esélyes volt rá (egyetlen csapatként, amelyik minden állomást érintette), de végül sajnos nem tudtak beérni a célba a verseny végéig. Talán majd jövőre! Addig is, a kupa az előző évi nyertes csapatnál vár tovább következő büszke tulajdonosaira.

Az embert (és biciklit) próbáló megmérettetésen pontok alapján első helyen a ZápOrkán csapat végzett:

Kende Zoltán (811.)

Kucsera Boglárka (811.)

Kőhegyi Márton (811.)

Teszár Bertalan (811.)

Vidám kis csapatunk szeptember 2-án délután útnak indult azzal a céllal, hogy beleveti magát a budaörsi éjszakába. Marcinknak már aközben leesett a lánca a biciklijéről, miközben a váci vasútállomásra tartott, így könnyen lehet, hogy beállítottuk a leghamarabb kerékpáros problémákkal küzködő csapat rekordját. Nagyobb meglepetésünkre ezután vasparipánk jó szolgálatot tett, nem volt vele semmi probléma. Bár 18:29-kor még sejtelmünk sem volt, hova kell mennünk a ‘nullpontra’, reméltük, hogy a térképek kiosztásával ez hamar megváltozik.
Nem változott.
Körülbelül 1,5 óráig bolyongtunk, mire ráakadtunk a nullpontra, ezzel együtt a térkép megfejtéséhez is közelebb kerültünk - összehasonlításképpen hajnalban a start-nullpont távolságot 7 perc alatt abszolváltuk.
Ezután sikeresen felcipeltük biciklink egy meredek dombon található dupla bónusz állomásra, csak hogy aztán egyiket se tudjuk megoldani. Nagyjából újabb másfél órába telt az első valódi állomás meglelése (ami valószínűleg a környék legmagasabb pontja volt egyben). Ezután felpörögtek az események a két viszonyítási pontnak hála. Na meg annak, hogy néhol a táj horror forgatásra emlékeztetett, és mi is jobban igyekeztünk.
Őzike utca, milyen kis kedvesen hangzik, nem?! Na hát ott egy korty vizet inni nem álltunk meg, csak lestük a bedőlt házak ajtajait. Lassan megérkeztünk egymás után szépen a következő állomásokig és mindegyikünk megcsillantotta tudását itt-ott. Jó volt, hogy a csapat ilyen sokrétű volt. No hát az utolsó előtti állomást megtalálni se volt kispálya. Persze volt egy utca, amin simán fel lehetett oda jutni, de csapatunk fele (amibe én is bele tartoztam) természetesen a bozótoson át érezte jónak a haladást.
Tanakodásba estünk, hogy az utolsó állomás belefér-e még?! De sajna erről le kellett mondjunk, hogy még időben visszaérjünk. Így a nullpontra vettük az irányt. Innen indult az igazi móka, sprint vissza a hegyre. Egymást segítve és így villámgyorsan abszolváltuk ezt, mert mi mást tehettünk volna hajnali 4 órakor?!
Csak meglesz az a 3.-4. hely?! Játszottunk el a gondolattal. Ahogy az összes csapat megérkezett és az eredmény is kiderült mindenkit hívogatott már az ágyikó, de nem ilyen egyszerű ez. Akkor kelt a Nap, kezdődött a vasárnap és a roVERseny ottmaradt az éjszakában. Mint egy álom.

A XXI. roVERseny képeit ebben az albumban találjátok, illetve ide tölthetitek fel az általatok készítetteket is.

A versenyen indultak:

ZápOrkán

Kende Zoltán

Kucsera Boglárka

Kőhegyi Márton

Teszár Bertalan

Férfi L

Kolostori Dániel

Bénik Borbála

Lázi Kata

Palánki Marika

Last minute

Ronkay János Péter

Farkas Bence

Veréb Dániel

Bartl Orsolya

Erdei Bakugánok

Somogyi Péter

Vörös Luca

Bisztrai Kíra

Sipos Marcell

Inside joke

Kecskés Huba

Schel Ábel

Boér Panna

Manczur Mátyás

Fejbetörők

Kovács Flóra Eszter

Gurzó Gyöngyi

Kerek Anna

Simon Ágnes

Léghajlító sajgófog

Nagy Bori

Perényi Jonka

Ortutay Abigél

Pellet Terka

Gondor kürtje

Vasas Attila

Csuvár Attila András

Zsákai Tünde

Mittag Roland

Varázs Parázs

Pintér Borbála

Weitzinger Sára

Demeter Adél

Stevens Ábel

A verseny térképe:

🌱
Szerettünk volna kicsit zöldíteni a roVERsenyen, ennek egyik elemeként pólót a versenyzők és segítők csak a regisztrációs űrlapon jelzett igény (és a póló árának megfizetése) esetén kaptak. Ennek következménye, hogy ugyan kevesebb versenyes póló hirdeti a versenyt szerte az országban, de egy kicsit csökkenteni tudtunk a nevezési díjon is.

Köszönjük a részvételt mindenkinek: versenyzőknek, állomásvezetőknek és GH-soknak.

Ádám és Balázs

1 A verseny a 10 évvel ezelőtti roVERsenyhez hasonlóan éjszakai verseny volt. Ennek "fényében" a megszokottaktól eltérően szombat délutántól vasárnap délelőttig tartott.