XVIII. roVERseny
2019. szeptember 6-8.

Kedves Versenyzők!

Sikeresen lezajlott a XVIII. roVERseny! Az idén "nagykorúvá vált" verseny iránt érdeklődő bátor zioni ifjak idén a felszín közelébe merészkedve a vadregényes Mátra kanyargós (alag)útjain mérettethették meg magukat.
Gratulálunk a gyöztes csapatnak, amely idén a Pozitív Kifli hajó legénysége lett, név szerint:

Kocsis Alex (821.)

Merzay Csenge (47.)

Pellet Kristóf (811.)

Simon Tamás (10.)

Beszámolójukat alább olvashatjátok:

2019-es roVERsenyre egy meglehetősen vegyes csapatot hoztunk létre, ahol voltak pécsiek, veresi, váci, fiú, lány, újoncok, veterán győztesek... Így alakult meg a Pozitív Kifli: Merzay Csenge 47. cscs, Pellet Kristóf 811. cscs, Kocsis Alex 821. cscs, Simon Tamás 10. cscs.

Veterán győzteseink (Alex, Kristóf) higgadtan, tiszta fejjel várták, milyen nehézségeink lesznek a trükkös térkép megfejtés közben. Zöldfülű tagjaink (Csenge, Tamás) próbálták felvenni a ritmust és segíteni a tapasztaltabbaknak. Szokás szerint fél óránk állt rendelkezésre, hogy megfejtsük, melyik állomás pontosan hol helyezkedik el. Miután ezzel végeztünk (kicsit sem eredményesen, de az időnk lejárt), el is indultunk a 0. állomás felé. 1 órás pusztulat nehéz felfele gyaloglás után meg is érkeztünk, ahol megkaptuk az első állomásunkat, majd felállítottunk egy útvonaltervet, amin haladunk majd végig a napunk során.

Maga a verseny a csodás Mátra fenséges dombjai között zajlott. Csodaszép helyeken fordultunk meg, lélegzetelállító panoráma, pompázatos levegő jellemezte főleg utunkat.

A csodás táj mellett nagyon remek állomások is voltak, ahol mind az elméleti, mind a fizikai adottságainkat is ki kellett bontakoztatni. Az egész verseny során nagyon lelkesen, teljes bedobással, viszont annál éhesebben hajtottunk végre minden feladatot.

Egész napos rohanásunkat nagyjából 17:50-kor fejeztük be, mikor is sikerült a kiinduló pontra visszaérnünk. A verseny után egy kiadós vacsorával pótoltunk minden elvesztett energiát, ízletes vacsoránk után már csak az eredményhirdetést vártunk nagy izgalommal. Reméltük, hogy az egész napos befektetett munkánkat a vándor kupával meg tudjuk majd koronázni. Ez így is történt, mivel ebben az évben a Pozitív Kifli csapata győzött. Fantasztikus nyereményeket kaphattak a versenyzők, volt fejlámpa, térkép, biciklipumpa, bögre... de a legjobb a torta volt mind közül, ami nagyon ízletes volt és valami hihetetlenül szépen nézett ki.

Egy fergeteges versenyen vehettünk részt, ami minden téren 10/10 volt, nem tudnánk semmi rosszat mondani róla. Jövőre reméljük, sok visszatérővel és új emberrel versenyezhetünk, hogy megtartsuk a kupát magunknak.

Köszönjük a szervezést!

Pozitív Kifli

A verseny során készült képeket ebben az albumban nézhetitek meg.

A versenyen indult csapatok:

Pozitív Kifli

Kocsis Alex

Merzay Csenge

Pellet Kristóf

Simon Tamás

Trinity

Vörös Richárd

Ali Janka

Ágh Anna

Zelei Ágoston

Mátra X

Németh Kristóf

Amberboy Levente

Újvári Annamária

Veréb Dániel

Káposzta (versenyen kívül)

Farkas Bence

Ronkay János Péter

A verseny térképe:

0. 0
1. Az Orákulum
2. Ahol a telefon csörög
3. A fehér nyúl
4. Smith ügynök
5. Válassz Neo!
6. Trinity
7. A Kulcskészítő
8. Ki a Kiválasztott?
9. A forrás(kód)
10. A Merovingi fogságában
B1   Ki a tolvaj?
B2   94268 alatt, 62814 alatt, kék kereszt alatti rajz
B3   Kerítésen belüli kresztábla

Köszönjük a részvételt, valamint a szervezők, segítők munkáját is.

Találkozunk jövőre, 2020. szeptember 4-6-án...